Nieuwjaarsbrief 2021

2020 was voor mij het jaar van ‘het niet meer weten’: niet meer weten wat te doen om goed te doen (en oh ja wat wil ik dat soms nog te vaak), niet meer weten of ik mijn job zal kunnen uitoefenen én op welke manier, niet meer weten hoe verbinding te houden wanneer je niet meer dicht bij mensen mag komen. In die ruimte van het ‘niet weten’, voelde ik me kwetsbaar. Tegelijkertijd gaf het mogelijkheden voor iets nieuws. Zonder het te romantiseren, want eerlijk: het was bij momenten stresserend.

De mensen die ik begeleidde, waagden samen met mij de sprong naar online begeleidingen en online lezingen. Door hun flexibiliteit mocht ik deze nieuwe wereld ontdekken, soms klungelend soms ontroerend mooi hoe sterk de connectie kan zijn. Ik heb me gedragen gevoeld door mijn collega’s wanneer ik het even niet meer wist. Het was tevens een experiment waarin ik mezelf uitdaagde gezond te balanceren tussen enerzijds mijn passie in het werken als psychotherapeut en loopbaanbegeleider en anderzijds mijn privéleven.

Al schrijvend en mediterend, plooide ik wat meer terug op mezelf. Ik kwam mijn schaduwkant van zwaarte en machteloosheid tegen. 2020 was ook het jaar waarin ik schematherapie leerde kennen, een therapie waarin kernbehoeften vervuld worden om hardnekkige patronen van bijv. schuld en schaamte te doorbreken. Het liet me niet meer los.

En zoals het een nieuwjaarsbrief betaamt, wil ik ook even vooruitblikken. Voor 2021 ligt het thema transformatie en aanvaarding me nauw aan het hart. Ik wil verder met mildheid leren kijken naar mijn diepgewortelde belemmerende patronen en oordelen. Zachtheid binnen brengen in persoonlijke dynamieken die kwaadheid, hardheid en afstand in zich dragen.

Ik verlang naar het moment dat we terug gaan kunnen feesten, dansen, vieren, ongedwongen en spontaan. Ik wens het jou alvast heel erg toe. 

In 2021 ga ik een online traject verbindende communicatie opzetten waarin ik mijn inzichten en ervaringen uit de schematherapie zal verwerken. Ik kom in dit creatieproces mijn patronen tegen van hoge normen en angst voor mislukking. Het geeft me mooie uitdagingen om mijn eigen weg te gaan van bevrijding.

Wil je je graag meer info ontvangen over dit online traject verbindende communicatie? Plaats je hier vrijblijvend op de wachtlijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.