Proces van loopbaanbegeleiding

Regelmatig krijg ik de vraag: wat is loopbaanbegeleiding nu precies? Hieronder beschrijf ik beknopt hoe ik te werk ga zodat je een goed beeld hebt van de loopbaanbegeleiding die ik geef.

We onderzoeken in de eerste en tweede sessie wat voor jou belangrijk is i.f.v. je loopbaan op korte termijn én lange termijn. We brengen in kaart wat jij nodig hebt en waar je in de loopbaancoaching naartoe wilt werken. We bakenen samen af hoe ruim de loopbaancoaching gaat:

  • Sta je open om opnieuw te gaan studeren? Dan onderzoeken we mee welke opleidingen voor jou nuttig, haalbaar en zinvol zijn.
  • Wil je graag bekijken of zelfstandig zijn bij jou past? Dan kunnen ook de opties zelfstandige in bijberoep of in hoofdberoep besproken worden. We matchen dit met jouw talenten, ervaring, competenties, interesses en waarden. En je krijgt er de praktische informatie met nuttige tips bovenop.
  • Misschien zijn er op je huidig werk nog mogelijkheden om met meer energie je job uit te voeren. Wanneer dit het geval is, ga ik samen met jou jobcraften en uitzoeken wat je intern kan veranderen en bevragen.
  • Gaat je loopbaanvraag eerder over de balans werk en privé, dan zoomen we in op wat voor jou cruciaal is om je goed te kunnen voelen.

Na twee sessies heb je een persoonlijk kompas dat je verder helpt bij het maken van loopbaankeuzes. Vanuit dit kompas maken we een actieplan zodat je tussen de sessies door zelf kleine veranderingen kan ervaren of introduceren. Acties zijn bijv. de arbeidmarkt gaan verkennen, je curriculum vitae herschrijven, solliciteren, jobintern het gesprek aangaan met je leiddinggevende, enz.