Kennismakingsworkshop verbindende communicatie

Datum/ uur
30/05/2019
09:30 - 16:30


Raak je soms vast in je communicatie met anderen en wil je hieraan werken? Wil je ontdekken hoe je constructiever contact kan maken met anderen? Wil je op een verbindende manier ‘neen’ leren zeggen? Wil je meer durven zeggen waar je voor staat? Ben je het beu om verstrikt te raken in eindeloze discussies die uiteindelijk niks opleveren?

Dan is deze interactieve reeks iets voor jou. Nele werkt ervaringsgericht en met veel voorbeelden. Er is voldoende ruimte om te reflecteren en terug te koppelen naar eigen ervaringen.

In deze kennismaking krijg je inzicht in hoe communicatie werkt. We doen inspiratie op bij Marshall Rosenberg, de grondlegger van de verbindende communicatie. Hij heeft een 4-stappenmodel van communicatie ontwikkeld: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Je leert het verschil tussen waarnemen en de manier waarop we de wereld interpreteren. Je wordt je bewust van je eigen gevoelens en behoeften, alsook van die van de ander. Door dit groeiend bewustzijn wordt het makkelijker om je boodschap helder te formuleren, eerlijk te spreken en empathisch te luisteren naar de ander en naar jezelf.

Reserveringen

Er kunnen voor dit evenement geen reserveringen meer worden gedaan.