Verbindende communicatie voor ondernemers en leidinggevenden (i.s.m. COACHINGENT)

Datum/ uur
14/02/2019 - 28/02/2019
Volledige dag


Introductie

Raak je soms vast in je communicatie met klanten, collega’s of partners en wil je hieraan werken? Wil je ontdekken hoe je constructiever contact kan maken met anderen? Wil je beter leren netwerken? Wil je ontevreden klanten kunnen ombuigen naar tevreden klanten? Wil je je medewerkers beter kunnen aansturen? Wil je leren hoe je feedback kan geven? Of wil je graag leren hoe je op een efficiënte manier met je baas kunt onderhandelen?

Programma

In deze workshop krijg je inzicht in hoe communicatie werkt. We doen inspiratie op bij Marshall Rosenberg, de grondlegger van de verbindende communicatie. Hij heeft een model met vier elementen van communicatie ontwikkeld: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Je leert het verschil kennen tussen waarnemen en de manier waarop we de wereld interpreteren. Je wordt je bewust van je eigen gevoelens en behoeften, alsook van die van de ander. Door dat groeiend bewustzijn wordt het gemakkelijker om je boodschap helder te formuleren, eerlijk te spreken en constructief te luisteren naar de ander en naar jezelf. Zo leer je effectiever communiceren.

Doelstelling

Tijdens de training ga je aan de slag met verschillende voorbeelden en oefeningen om jezelf te trainen in het verbindend communiceren. Na de training heb je concrete tools en inzichten die je in je team, met je klanten of met je partners kan toepassen. Zo zul je:

  1. Het verschil leren kennen tussen waarneming, interpretatie en oordeel.
  2. Vlotter contact kunnen maken met klanten en partners.
  3. Je (gevoelige) triggers leren kennen in een professionele context.
  4. Constructief kunnen reageren waardoor je professioneel blijft.
  5. Concrete en duidelijke verzoeken kunnen formuleren en die onderscheiden van eisen.
  6. Makkelijker met moeilijke klanten of collega’s kunnen omgaan.
  7. Zekerder en effectiever zijn in het communiceren en dat voelt gewoonweg zeer fijn!

Prijs

495 euro (excl. btw). Inclusief catering & lunch over de middag.

Krijg korting met de kmo-portefeuille

Als erkend dienstverlener van de Vlaamse Overheid kan je bij COACHINGENT gebruik maken van de kmo-portefeuille. Als zelfstandige of als organisatie kan je hier een beroep op doen. Je kunt tot 40% korting krijgen op de training. Meer info vind je hier.