Training verbindende communicatie ONLINE

In deze training krijg je inzicht in hoe communicatie werkt en hoe conflicten ontstaan. We doen inspiratie op bij Marshall Rosenberg, de grondlegger van de verbindende communicatie. Hij heeft een 4-stappenmodel van communicatie ontwikkeld: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

Je leert het verschil tussen feiten en de manier waarop we de wereld interpreteren. Je wordt je bewust van je eigen gevoelens en behoeften, alsook van die van de ander. Door dit groeiend bewustzijn wordt het makkelijker om je boodschap helder te formuleren, grenzen te stellen, eerlijk te spreken en empathisch te luisteren naar de ander en naar jezelf.

Doorheen de training worden ervaringsgerichte oefeningen gegeven. Op die manier kan je het geleerde direct toepassen. Ook online blijft dit mogelijk: door gebruik te maken van een online leerplatform met interactieve ruimtes, zal je in alle veiligheid verbindende communicatie kunnen oefenen. Je kan de andere deelnemers zien en met hen spreken.  De inhoud en oefeningen die we doen zijn dezelfde als de face to face training.

Wanneer je inschrijft krijg je toegang tot het online leerplatform. Per mail sturen we jou een link. Door te klikken op deze link kan je deelnemen. Je hoeft hier niets extra voor te doen. Het online leerplatform is eenvoudig in gebruik.

Wat heb je nodig om deze online training te laten slagen?

  • Een computer/ smartphone/ tablet nodig
  • Een rustige ruimte om van thuis uit deze training te volgen.