Lezing Verbindend Opvoeden

Datum/ uur
06/06/2020
10:00 - 11:30


VERBINDEND OPVOEDEN
 
“Ik wil choco op mijn boterham!”
“Ik wil niet mee naar huis” (Neen, ik wil nog spelen)
“Ik wil mijn muisje om te slapen!” (Neen, niet die beer)
 
Herkenbaar? Juist op het moment dat je je gehaast wilt voort doen, begint je kindje te zagen want hij wil choco op zijn boterham. Of hij wil absoluut niet van de speeltuin komen. Voor je het weet beland je midden in een machtsstrijd. Gezelligheid en verbinding zijn dan ver te zoeken. Hoe op zo’n momenten in verbinding blijven?
 
In deze lezing krijg je inspiratie hoe je de basis van verbindende en constructieve communicatie kan toepassen in ouderschap. Wat betekent verbindend, mild en constructief opvoeden in de praktijk? Zijn straffen en belonen echt de enige manieren om aan mijn kind duidelijk te maken wat kan en niet kan? Hoe kan ik grenzen stellen vanuit een verbindende grondhouding? Hoe kan ik zorgen voor een fijn contact met mijn kind? Hoe kan ik mijn kind beluisteren zodat het zich beluisterd voelt? Vanuit concrete voorbeelden, neem ik jullie mee, o.a. geïnspireerd door Marshall Rosenberg.
 
Een lezing van Nele Van de Vijver voor (groot)ouders met jonge kinderen (0 tot 5 jaar) of ouders die een kindje verwachten en bewust met opvoeding bezig zijn.
Tickets kan je bestellen via EventBrite.
Als het kan gaat de lezing offline door in de groepspraktijk van Geboren in Gent op 6 juni van 10u tot 11u30 (Rode Kruisstraat 4). We wachten hiervoor het advies af van de Veiligheidsraad. Indien offline niet mogelijk is, gaat deze lezing online door.