Lezing verbindend opvoeden

Datum/ uur
14/06/2019
19:00 - 21:30


“Ik wil een ijsje”
“Ik wil niet mee naar huis” (Neen, ik wil nog spelen)
“Ik wil mijn muisje om te slapen!” (Neen, niet die beer)

Herkenbaar? Juist op het moment dat je gehaast wilt voort doen, begint je kindje te zagen voor dat ene ijsje en wil het absoluut niet van de speeltuin komen. Voor je het weet beland je midden in een machtsstrijd. Gezelligheid en verbinding zijn ver te zoeken. Hoe kan je op zo’n momenten in verbinding blijven?

In deze lezing krijg je inspiratie hoe je de basis van verbindende en constructieve communicatie kan toepassen in ouderschap. Wat betekent verbindend, mild en constructief opvoeden in de praktijk? Zijn straffen en belonen echt de enige manieren om aan mijn kind duidelijk te maken wat kan en niet kan? Hoe kan ik grenzen stellen vanuit een verbindende grondhouding? Hoe kan ik zorgen voor een fijn contact met mijn kind? Hoe kan ik mijn kind beluisteren zodat het zich beluisterd voelt? Vanuit concrete voorbeelden, neem ik jullie mee, o.a. geïnspireerd door Marshall Rosenberg.

Een lezing voor ouders met jonge kinderen (0 tot 4 jaar) of ouders die een kindje verwachten en bewust met opvoeding bezig zijn.

INSCHRIJVEN?
Mailen info@geborenin.gent
15 euro per persoon